Omakotitalo, Kiiruna


Välikatu 13, 96400 Rovaniemi

1950 136,0 m2 89 000,00 €

6h+k+sauna+kph+kellari+autotalli

Nyt on remonttitaitoiselle korjaustyötä vaativa, mutta huippusijainnilla varustettu rintamamiestalo myytävänä. Tämä talo odottaa uutta elämää, joko remontoimalla tai vaihtoehtoisesti tontille kokonaan uudelleen rakentamalla. Tontilla sijaitsevat rakennukset myydään purkukuntoisina.
Tässä pihapiirissä on sitä oikeaa historian havinaa.
Tarina kertoo tästä Kiiruna-nimisestä asuinalueesta seuraavaa: Ounasvaaran rinteelle siirrettiin välirauhan aikana pala Ruotsia, kun ruotsalaiset lahjoittivat kansalaiskeräyksen tuloksena 30 elementtivalmisteista puutaloa Rovaniemen kauppalalle. Kun lahjatalot valmistuivat tammikuussa 1941, niiden seiniin kiinnitettiin laatat, jotka kertoivat talojen alkuperän. Suurin osa lahjataloista paloi Lapin sodassa muun Rovaniemen mukana. Alueen luonne ei kuitenkaan muuttunut, sillä entisille kivijaloille rakennettiin sodan jälkeen uudet talot. Rakennukset on ryhmitetty jälleenrakennuskauden tyyliin joko poikittain tai hieman vinottain siten, että rakennukset yhdessä puuston ja aitarakennelmien kanssa rajaavat katutilaa. Piharakennukset on sijoitettu korttelien keskiosiin. Tuloksena on viihtyisä pienimittakaavainen asuinalue, joka sijaitsee Ounasvaaran loivasti viettävällä etelärinteellä.
Idyllinen asuinalue joka lähellä keskustaa, sairaalaa sekä Santasporttia. Sovi oma esittely tähän taloon.

Esittelyaikoja ei ole sovittu

Kohdetta välittää

Kaisu Mikkola
  • Kaisu Mikkola
  • kaisu.mikkola@helmikodit.fi
  • 044-7670061

Kohteen perustiedot

Sijainti Rovaniemi, Kiiruna
Välikatu 13, 96400 Rovaniemi
Kohdetyyppi Omakotitalo
Omistusmuoto Oma
Huoneistoselitelmä 6h+k+sauna+kph+kellari+autotalli
Huoneiden lukumäärä 6
Asumispinta-ala 136,0 m2
Kokonaispinta-ala 248,0 m2
Pinta-ala lisätieto Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu, ilmoitettu tieto perustuu omistajan ilmoitukseen sekä kuntoarviossa mainittuun pinta-ala tietoon.
Kerros / kerroksia 2+kellarikerros
Rakennusvuosi 1950
Vapautuu Heti vapaa

Hinta ja kustannukset

Velaton myyntihinta 89 000,00 €
Myyntihinta 89 000,00 €
Kiinteistövero 290,00 € / v
Lämmityskustannukset 233.33 € / kk
Kiinnitykset 198 500,00 €

Asunnon tilat ja materiaalit

Keittiö kuvaus Jääkaappi/pakastin,sähköliesi,puuhella,liesituuletin,astianpesukone
Muiden tilojen kuvaus Pihapiirissä talousrakennus joka käyttökunnossa. Piharakennuksen kunnossapitovastuu menee talon harjan mukaisesti.
Sauna Kyllä

Asunnon lisätiedot

Ikkunoiden suunta Etelä-Pohjoinen
Rakennusmateriaali Puu
Lämmitysjärjestelmä Kaukolämpö
Tehdyt korjaukset Edeltävien omistajien tekemät korjaukset: 1980 luku: Talosta lähes kaikki sähköistykset uusittu, lähes kaikki vesijohdot uusittu, lähes kaikki lämpöpatterit uusittu+liitosputket, kph ja pukuhuone vesikiertoinen lattialämmitys asennettu ja lattian lämmöneristys asennettu, muut pohjakerroksen lattiat korotettu sora- ja asfalttimursketäytöllä ja valettu uusi pintalaatta, yläkerran ikkunat uusittu, piharakennuksen saunaosasto muutettu askartelutilaksi, piharakennuksen varaava takka muurattu, sähkölattialämmitys asennettu. 1990 luku: Talovesijohto ja viemäri uusittu, yläkerran huoneet saneerattu, yläkerran aulan seiniin 40 mm spu eristys asennettu, alakerran ikkunat uusittu, kuistin ja piharakennuksen ikkunoiden ulkopuitteet uusittu 2000 luku: 2004: Piharakennuksen vesikate uusittu ja tuuletusparvekkeen katehuopa uusittu, 2005 autotallin lattia maalattu, 2007 vesikate uusittu ja ulkopuolen maalaus, 2008 kaukolämpöön liitytty, saunan ja kph:n paneelit uusittu, valaistusta uusittu, 2009 saunan paneelit uusittu, spu-eristys seiniin asennettu saunassa, 2017 lämmitysverkosto poislukien lattialämmitys uusittu.
Yleiskunto Huono

Tontti ja kaavoitus

Tontin omistus Oma
Tontin pinta-ala 640,0 m2
Kaavoitus Asemakaava
Lisätietoa kaavoituksesta Rovaniemen kaupunki

Muut tiedot

Palvelut Ounasvaaran kauppakeskus 400 m ( K-Supermarket, R-Kioski, Apteekki, Ruokaravintola) Santasport 450 m, Koulut: Ounasvaaran peruskoulu 400 m
Liikenneyhteydet Oma auto, bussiliikenne

Välitysliike

Nimi Helmikodit Oy LKV
Osoite Kansankatu 12
Puhelin 016-4250080
Sähköposti info@helmikodit.fi
Täydelliset kohdetiedot saat tilaamalla myyntiesitteen, ota yhteyttä välittäjään.

Asunnon digimyyntipalvelusta!

Pohditko kotisi tai vapaa-ajan asuntosi myyntiä koronaviruksen aihuttaman poikkeustilan aikana? Älä huoli, ota yhteyttä!